Tre traverser och tio skensystem till Brenderup

När Sveriges ledande släpvagnstillverkare skulle utrusta sin nya fabrik i Stigamo, strax utanför Jönköping, vände man sig till JJ Gruppen LyftTech och ABUS för att få sina lyftbehov tillgodosedda.

Brenderup har sedan starten 1934 producerat över en miljon släpvagnar till kunder i Sverige och Europa. De går att hyra på de flesta större bensinstationer i Sverige. Den svenska årsproduktionen uppgår till 16 000 enheter, vilket motsvarar ca 35 % av marknaden. Hälften av produktionen är kundorderstyrd och den andra hälften utgörs av produktion mot lager, vilket innebär att man kan leverera standardkärror till privatkunder inom fem dagar.

Produktionsdelen i Stigamo är 71 meter lång och 100 meter bred och har tre längre linjer, sex stationer plus en del för montage av tillbehör såsom huvar, stripes och dekaler.

– Vi har haft många olika kranfabrikat genom åren, såsom Konecranes, Demag och ABUS, men mest nöjda har vi varit med ABUS-kranarna, säger Daniel Blom, platschef och vd för enheten i Stigamo.

Viktigt undvika störningar
Montaget utfördes under 6-7 veckor i augusti-oktober 2018 av John Adelman från JJ Gruppen LyftTech tillsammans med Thomas Damberg från Dambergs Lyft AB.
– Vi är väldigt nöjda med Magnus Andersson och kompani på LyftTech i Norrköping. Det brukar alltid vara något som hänger upp sig, men JJ Gruppen löste de problem som uppstod och inflyttningen kunde ske som planerat, berättar Daniel Blom och fortsätter:

Det är viktigt att undvika störningar i produktionen. När en radiosändare krånglade för en tid sedan, löste JJ Gruppen det genom att skicka en utbytessändare som vi kunde använda under tiden som de lagade den krånglande sändaren.

– Vi avser att skaffa oss ett serviceavtal men har inte mäktat med att slutföra diskussionerna kring det. Det har helt enkelt varit för mycket att göra i samband med uppstarten av den nya fabriken.