Små marginaler på Stålprofil i Uddevalla

När Stålprofil köpte sina första traverser 1987 blev man en av JJ Gruppens allra första ABUS-kunder. I mitten av 2018 flyttade man in i Volvos Cars gamla anläggning i Uddevalla och den behövde utrustas med nya traverser. Även denna gång föll valet på ABUS från JJ Gruppen.

Stålprofil, som idag sysselsätter drygt 20 personer, utvecklar och levererar säkra och hållbara stålprofiler till offentliga miljöer i hela världen – från ambassader i Kina till Scandinavium i Göteborg. 2018 flyttade företaget in i Volvos gamla lokaler i Uddevalla, vilket var ungefär samtidigt som Benders, en annan av JJ Gruppens kunder, flyttade in.
– Leveransen innefattade ett stort ståljobb på över 60 ton bärstål. För konstruktion och leverans svarade JJ Gruppens enheter J3S Lyftkonstruktioner och LyftSupport i Trollhättan. Installationen gjordes i en befintlig lokal, vilket medförde att det var extremt tajt med höjderna, säger den ansvarige projektledaren Johan Tholinsson på JJ Gruppen.

Små marginaler
Lokalen består av fyra stycken 72 meter långa skepp med låg takhöjd i ytterskeppen. En noggrann mätning visade dock att det skulle gå att få 4,60 meter fri höjd till underkant av kranbanorna, vilket räcker för att kunna köra in och lasta av ankommande gods.
– Det var ett jäkla jobb att få till själva konstruktionen, men projektledaren Johan Tholinsson på JJ Gruppen hjälpte oss genom hela processen.
– LyftSupports tekniker gjorde ett bra jobb med inlyft och montage av kranbanorna. De hjälpte oss för övrigt med servicen av våra två ABUS-traverser på det gamla stället, vilket var en bidragande anledning till att vi valde ABUS från JJ Gruppen även den här gången, berättar Andreas Boqvist på Stålprofil och avslutar:
– Nu har vi fem fina traverser med frekvensstyrning och en pelarsvängkran som fungerar bra och gör att produktionen flyter väldigt smidigt.