Skräddarsydda svängkranar till Rörick

I september förvärvade Rörick SKF:s spindelservice-verksamhet i Göteborg. Sedan kontaktade de JJ GRUPPEN.
– Så fort avtalet med SKF var klart beställde jag fyra ABUS-svängkranar, säger Thomas Haugsnes, teknisk säljare på Rörick Elektriska Verkstad i Köping.

Tre veckor senare levererades fyra ABUS-svängkranar; tre LSX 200 och en LS 200. Svängkranarna är skräddarsydda med specialanpassade mått för att ta hand om den nya spindelservicen i Köping. Tre av svängkranarna har en lyftkapacitet på 500 kilo och en på 250 kilo. Den största, LS-modellen, har en utliggning på sex meter och används för demontering av spindelmotorer.

– Den har en längre arm och är högre än de övriga, detta för att den ska kunna täcka två demonteringsriggar och två saxbord, berättar Thomas Haugsnes.

Med förvärvet av SKF:s enhet blir Rörick störst i Sverige inom spindelservice. Vid verksamheten i Köping utförs testning och underhåll av verktygsspindlar, vilka kan beskrivas som hjärtat i verktygsmaskinen för industrin. Spindelmotorerna väger mellan 250-400 kilo, vilket gör svängkranarna optimala för att hantera pjäserna. I drygt tre månader har nu de nya kranarna gått varma i Köping.

– Allt fungerar jättebra. Både säljaren och montörerna på JJ GRUPPEN har verkligen gjort ett klockrent arbete. De har följt tider och avtal till punkt och pricka, säger Thomas Haugsnes.

Rörick är ett verkstadsbolag som just nu stärker sin marknadsposition rejält inom service och underhåll för svensk industri. Nyligen blev det nämligen klart att Momentum Group, som Rörick är en del av, köper Assemblins serviceverkstäder i Örebro, Göteborg och Gävle. De tre el-verkstäderna har 45 medarbetare och kommer att drivas som självständiga enheter och ingå i Rörick Elektriska Verkstad.

Fakta: Inköp av fyra ABUS-svängkranar
1 st. LS 200 med kättingtelfer, lyftkapacitet: 500 kg, utliggning: 6 meter, mått UK-utliggare: 3210 mm.
1 st. LSX 200 med kättingtelfer, lyftkapacitet: 500 kg, utliggning: 4 meter, mått UK-utliggare: 2650 mm.
1 st. LSX 200 med kättingtelfer, lyftkapacitet 250 kg, utliggning: 5 meter, mått UK-utliggare: 2650 mm.
1 st. LSX 200 med kättingtelfer, lyftkapacitet 500 kg, utliggning: 4 meter, mått UK-liggare: 2650 mm.

Fakta: Rörick Elektriska Verkstad
Rörick Elektriska Verkstad är en av Nordens ledande serviceverkstäder inom elektromekanik till industrin. Vid verksamheten i Köping arbetar 30 personer, inkluderar man de förvärvade Assemblins-enheterna uppgår antalet anställda till 75. Rörick är dotterbolag till Momentum Group som är återförsäljare av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till slutanvändare inom industri- och byggsektorer i Norden.